Ingrid van Hest

Sinds 1999 studeer en werk ik in en met gezinnen. Gezinnen en de interactie tussen gezinsleden onderling interesseren mij enorm. Het lijkt alsof we in deze moderne, individualistische maatschappij niet meer ‘met elkaar’ opgroeien, maar dat elke ouder opvoeddeskundig moet zijn. En waar kun je nog met vragen naar toe? Naast moeder van 2 tienerzonen ben ik Pedagoog en opgeleid coach met veel tienerervaring. Ondanks dat heb ik ook nog regelmatig vragen.

Intussen geef ik sinds 2005 les aan de Hogeschool voor Pedagogiek. Het omgaan met studenten en hoe ik met hen communiceer, hebben geleid tot het volgen van de Masteropleiding Coachend begeleiden. Hier heb ik me gespecialiseerd in het coachen/ begeleiden van jongeren.

Puber, tieners en adolescenten vind ik een fascinerende doelgroep. Zij worden zich bewust van hun identiteit met alle bijbehorende vraagstukken over hun eigen pad naar volwassenheid. Voor een ouder is dit vaak een intensieve periode. Zij ontdekken dat er intussen een ander of groter beroep wordt gedaan op hun opvoedkwaliteiten dan toen hun kind op de basisschool zat. Mijn ideaal is om een spreekbuis voor tieners te zijn. Zij voelen zich soms niet begrepen of gehoord in het eigen gezin of in hun sociale kring. Ik ga in gesprek met de tiener, op een plek die de tiener wil. Een plek waar hij/zij zich veilig en comfortabel voelt. De tiener krijgt het woord en samen bepalen we de doelstelling van het gesprek, die gericht is op de behoefte van de tiener. Ik leg de verbinding tussen de doelstelling en oplossingen. Dit kan variëren van behoeften die de tiener gaat bespreken met zijn omgeving tot het begeleiden op de weg naar gedragsverandering. Aangezien de tiener in een gezin leeft, richt Caring zich op het hele gezin en de onderlinge communicatie. In afstemming met de tiener wordt de terugkoppeling naar de ouder/ouders bepaald. Onze ervaring is dat een eerste gesprek al iets in beweging zet. Mijn pragmatische aanpak leidt tot kortdurende begeleiding. Dus heb je vragen, neem dan contact met ons op.

Sinds 1 mei 2019 is Caring & Coaching uitgebreid naar het coachen van teams en een eigen coachopleiding. 

Ik sta voor een directe en liefdevolle benadering, waarbij jij werkt aan jouw kwaliteiten en inzichten krijgt over hoe jouw leven werkt, zodat jij het zelf kan veranderen. Jij bent jouw kracht en jij kunt het zelf. 

Daar sta ik voor.

linkedin

Teksten Caring_03-2017